Vedrørende åbning ift. besøgsforbud

Bekendtgørelse åbner op for besøg på Neurocenter Østerskoven.

Vi er glade for, at der nu er kommet en bekendtgørelse, som åbner op for besøg på Neurocenter Østerskoven. Se bekendtgørelsen nedenfor. Der er nogle forhold, som vi skal tage hensyn til, når vi skal tilrettelægge rammerne for besøg. Retningslinjerne er lavet for at forebygge smittekæder. Udover retningslinjerne skal alle selvfølgelig overholde anbefalingerne fra myndighederne om afstand, hygiejne og undgå at komme på Østerskoven, såfremt man har symptomer på smitte.

Følgende er gældende ift. besøg:

  • Hver borger skal udpege 1-2 faste pårørende, som er dem og kun dem, der må foretage besøg på Østerskoven.
  • Besøgene må have en varighed af max. 1-2 timer og foregå i tidsrummet 15-21 på hverdage og 10-20 i weekends og helligdage. Tag selvfølgelig hensyn til borgerens spise og hviletider.
  • Besøgene skal foregå udenfor, og kan enten være på borgernes terrasse eller på fællesarealer såsom sansehaven. I enkelte tilfælde kan aftales med ledelsen, at besøget foregår indendørs, såfremt borgerens tilstand gør det formålstjenstligt. I disse tilfælde skal terrassedør anvendes til adgang til boligen.
  • Pårørende må ikke befinde sig i Østerskovens indendørs arealer undtaget et udpeget toiletområde.
    I bygning E (det der tidligere hed ”Hvid” – bygningen hvor musikterapien ligger) er der adgang til toilet for pårørende. Husk at spritte af inden brug og vask hænder og sprit af efter brug. Derudover skal der tørres af med spritservietter hvor man har rørt (eks. armatur, toiletsæde).
  • Ved besøg kan personale hjælpe med at der er adgang til spritservietter så flader på borde, stole mm. kan tørres af efter brug. Vi henleder til at de pårørende er behjælpelige med at gøre dette.
  • Kaffekander, kopper, tallerkener og alt andet der skal bruges ifm. besøget skal medbringes af de pårørende og tages med hjem igen.
  • Besøgene skal aftales med Østerskoven, så man skal ringe og aftale et tidspunkt. Vi sørger for at ikke alle borgere får pårørende på besøg på samme tid. Det er derfor muligt, at de pårørende bliver nødt til at acceptere, at et tidspunkt ikke kan lade sig gøre og aftale et andet.

Vi håber, at alle tager godt imod den delvise åbning, og vi glæder os over, at vores borgere igen har mulighed for at se sine nærmeste. Der er nogle begrænsninger, som kan være vanskelige, men håbet er, at alle finder sin vej i det. Vi melder selvfølgelig mere ud, når der er ændringer til dette.

Bekendtgørelse: Borgere på sociale botilbud kan nu modtage besøg på udearealer

 

Med venlig hilsen
Jan Riel Christensen
Tilbudsleder – Neurocenter Østerskoven

Opdateret